Rocket Player

Rocket Player 1.1.2

Muziekspeler met toonregelaar

VOOR

  • Equalizer aanwezig
  • Minimalistische interface

TEGEN

  • Niet intuïtief
  • Afspeellijsten aanmaken helse klus
  • Geen snelle toegang tot artiest die afspeelt

Niet bijzonder
5

Rocket Player is één van de alternatieve muziekspelers voor Android. De standaard speler is erg beperkt en heeft playlist management van likmevestje. Rocket Player is als gratis versie ook redelijk begrensd, maar heeft iets speciaals aan boord: een equalizer.

Rocket Player is één van de weinige gratis muziekspelers met een werkende toonregelaar, zodat je bij verschillende soorten muziek de gewenste klankkleur kiest. Werken met Rocket Player lijkt verder eenvoudig: bovenin het scherm vind je onder andere de menu's Artiesten, Albums, Nummers en Afspeellijsten. Vanuit deze menu's kies je gemakkelijk één nummer of een heel album om af te spelen. De zaken veranderen echter wanneer je naar muziek luistert: dan lijkt het afgelopen met de gebruiksvriendelijkheid.

Hoewel Rocket Player een zoekfunctie heeft (tik hiervoor op de zoekknop op je telefoon), is het oproepen van alle nummers van één artiest slechts mogelijk vanuit één van de menu's. Eenmaal in de afspeelmodus wil je natuurlijk niet naar al die menu's navigeren als je even snel meer van één artiest wilt horen. Ook het beheer van afspeellijsten is een vervelende aangelegenheid: Rocket Player maakt voor praktisch elk nummer een lijst aan (wat veel troep oplevert) en lijsten maken is slechts mogelijk door nummers en albums apart toe te voegen.

Voor muziekliefhebbers is controle tijdens het afspelen erg belangrijk. Helaas slaat Rocket Player de plank daar flink mis. Het aanmaken van een afspeellijst is al geen pretje, maar ben je eenmaal muziek aan het luisteren, dan blijven alle opties uit. Met zo weinig functies tijdens het -veelal mobiele- gebruik van een muziekspeler gaat de zoektocht naar alternatieven gewoon verder.

Rocket Player

Download

Rocket Player 1.1.2

Beoordelingen about Rocket Player